Pozor na zfalšované kakao, které chutná jako hlína

Čer 9, 2014
381 přečtení

Nebezpečná potravina se tvářila jako kakao v diskontu u prostějovského zámku

David Sekanina

kakao

Falšované kakao. Foto: SZPI

Prostějov – Po plísni, prachu a hlíně chutnalo kakao, na které v Prostějově narazili kontroloři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

Objevili ho v regálech diskontního obchůdku na Perštýnském náměstí, kde prodávají zboží s končící záruční lhůtou a z celních skladů.

Kakao bylo kontaminované a také zfalšované.

„Ve výrobku Kakao – alkalizované jsme zjistili přítomnost tvrdých, hrubých a písčitých částic. Mimo to mělo kakao cizí chuť, chutnalo po plísni, prachu a hlíně. Potravinu nepovažujeme za bezpečnou a jednoznačně ji nedoporučujeme ke konzumaci,“ vzkazuje zákazníkům Radoslav Pospíchal ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

Zdůraznil přitom, že etiketa na tomto kakau (nekakau) také jednoznačně klame spotřebitele. „Potravina neobsahovala ani padesát procent kakaa,“ konstatoval Pospíchal s tím, že na průhledné nádobě se šroubovatelným uzávěrem je uveden jako distributor Miroslav Buček, se sídlem v Sokolské ulici v Radosticích, což je malá obec jihovýchodně od Brna.

Další články v rubrice Nejčerstvější

1 komentář

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *