Jahodárna otevře za týden. Čeká dobrou úrodu

Kvě 26, 2015
620 přečtení

Prostějovská jahodárna se už připravuje na nápor lidí, kteří ji vezmou za pár dní útokem

David Sekanina

jahody

Ilustrační foto: D. Sekanina

Prostějov – „Vzhledem k současnému chladnému počasí odhaduji začátek sklizně v prvním červnovém týdnu,“ vzkazuje Ondřej Dostál, který nabízí samosběračům úrodu na ploše dvou a půl hektarů. V Brněnské ulici naproti hřbitova se jich vystřídají každý rok stovky.

„Pokud vydrží počasí, očekávám dobrou, až nadprůměrnou úrodu,“ podotýká.

Jakmile vypukne sezona, otevřeno by mělo být každý den od osmi ráno do osmi večer. „Otevírací doba se ale může měnit. Stačí se podívat na naše webové stránky, kde je několikrát denně aktualizována,“ upozorňuje majitel jahodárny, kde pěstují šťavnaté ovoce na slámové podestýlce, takže nejsou špinavé od hlíny.

Předpokládá, že jahody pro zájemce vydrží tak tři týdny až měsíc. „Budou postupně dozrávat. Pěstujeme osvědčené odrůdy s výbornou, sladkou chutí a letos jsem na zkoušku přidal dvě pozdní odrůdy,“ zmínil se Ondřej Dostál.

Na samosběr není nutné se dopředu objednávat. Buď si sebou vezměte nádobu na sběr, kterou vám na místě odváží, nebo si můžete půjčit, případně koupit prázdný košík. Stojí dvacetikorunu.

„Cena jahod po dobu sklizně průběžně klesá. Ta úvodní bude už pátý rok stejná. Pětapadesát korun za kilogram,“ ujišťuje Dostál. „Naše jahody jsou určené výhradně pro samosběrače,“ zdůrazňuje.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *